• Ahlan Wa Sahlan

  Selamat Datang Ke Blog Khutbah Pilihan yang menampilkan lebih 300 teks khutbah Jumaat dan Hari raya yang dinukilkan oleh Ibnuatiq bermula tahun 1999 hingga kini. Ia merupakan salah suatu usaha dakwah dalam mengembangkan syiar Islam di mana para pengunjung digalakkan untuk mengambil teks khutbah ini untuk sebaran umum. Sebarang teguran kepada kesilapan dan cadangan atau ingin khutbah terbaru bolehlah daftar melalui facebook.com/ekhutbah . Semoga kita semua dirahmati dan diberkati oleh Allah.

 • Kandungan Blog

 • ekhutbah Audio MP3

   

   

 • Kategori Khutbah

 • Arkib Khutbah

 • Tulisan Terbaik

 • Capaian Terhangat

 • Pengunjung Blog

  • 1,829,424 tetamu
 • Tetamu Online

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Join 10,438 other followers

 • Advertisements

Batalkan syarahan Tony Blair Di Malaysia!


Oleh: miratnunia

“MAJLIS PERUNDINGAN PERTUBUHAN ISLAM MALAYSIA ( MAPIM ) 24-3-2, Tingkat 3, Jln 4/50, Diamond Square Off Jln. Gombak, 53000, Kuala Lumpur Hotline : 019 4747141 / 012 3333825 Pejabat : 03-4023 5155 Fax : 03-4023 4155

SEGERA DAN PENTING

Kepada semua Pengerusi dan Imam Qariah

Kepada semua Khatib

Kepada semua Penda’wah

Assalamualaikum wr.wb.

MEMOHON AGAR DIBACA PENGUMUMAN BERIKUT KEPADA AHLI JAMAAH DI SEMUA QARIAH Pada 24 hb April 2010 sebuah syarikat Success Resources berpengkalan di Singapore dan juga beroperasi di Malaysia akan menjemput bekas Perdana Menteri , Tony Blair untuk menyampaikan ceramah di National Achieves Congress 2010 di Sunway Pyramid Convention Center , Petaling Jaya. Tony Blair sudah dikenali dan dicop sebagai penjenayah dan pembunuh kemanusiaan yang bersekongkol dengan bekas Presiden Amerikat Syarikat , Presiden Bush .

Dengan menjemput Blair, mereka yang menganjurkan Kongres itu telah menunjukkan betapa tidak sensitifnya mereka terhadap penderitaan berjuta rakyat Iraq, mangsa yang tidak bersalah akibat tindakan jenayahnya, dan perasaan rakyat Malaysia yang menyokong mereka sepenuhnya. Sebagai ganti diberikan penghormatan sebagai penceramah, beliau sepatutnya berdepan dengan perbicaraan di Mahkamah Jenayah Antarabangsa di atas jenayah kejam yang dilakukan olehnya.

Tony Blair adalah seorang yang bertanggungjawab merencana dan melaksanakan pencerobohan ke atas Iraq melalui penghantaran tentera UK bersama dengan tentera Amerika.

Perang pencerobohan Amerika Syarikat-Britain terhadap Iraq pada tahun 2003 telah mengakibatkan kekejaman terhadap rakyat Iraq dan kemusnahan sepenuhnya tanah air mereka. Lebih daripada 1 juta orang mati akibat daripada perang itu. Hampir 5 juta orang kehilangan tempat tinggal, 2.7 juta di dalam negara dan 2.3 juta lagi menjadi pelarian di negara jiran. Ekonomi Iraq, hospital, sekolah, dan infrastruktur untuk kemudahan asas sosial turut musnah.

Oleh sebab itu, tidak dapat difahami bagaimana sebuah syarikat Malaysia memilih untuk menjemput penjenayah perang Tony Blair sebagai penceramah utama di Kongres itu apabila begitu ramai pemimpin terkemuka dalam perniagaan dan politik yang dari segi moral dan perundangan belum lagi tercemar untuk dipilih.

Sehubungan itu, kami menggesa:

• Pihak penganjur membatalkan syarahan itu bagi menghormati permintaan dan perasaan rakyat Malaysia.

• Orang ramai supaya mengadakan demonstrasi terhadap kunjungan Blair. • Kepada mereka yang mampu untuk mendekati Blair untuk menguatkuasakan tangkapan ke atas beliau kerana tindakan beliau melakukan jenayah kemanusiaan.

• Pihak berkuasa hendaklah mengharamkan penjenayah perang seperti Blair dan Bush daripada memasuki Malaysia.

ATAS NAMA ISLAM , MARI KITA BANGKIT MEMBANTAH DAN JANGAN BENARKAN SEORANG PEMBUNUH DAN PENJENAYAH KE ATAS UMAT ISLAM DAN KEMANUSIAAN BERNAMA TONY BLAIR UNTUK MENJEJAK KAKI DI MALAYSIA

Kerjasama tuan-tuan semua di dahului dengan jazakallahu khair

Ditanda-tangani oleh:

Mohd Azmi Abdul Hamid

Setiausaha Agung Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia

Disokong dan ditandatangani:

1. Nusantara Initiative for Justice and Peace 2. Citizens International 3. Salimah (Muslima Movement of Malaysia) 4. Secretariate for the Ulama Assembly of Asia (SHURA) 5. TERAS Pengupayaan Melayu 6. Muslim Youth Movement of Malaysia (ABIM) 7. National Muslim Students Federation 8. Gabungan Mahasiswa Islam Malaysia 9. Persatuan Ulama Malaysia 10. Persatuan Ulama Kedah 11. Jaringan Muafakat Pertubuhan Islam Perak (JAMA’IY) 12. Majlis Permuafakat Pertubuhan Islam Kedah (WEHDAH) 13. Angkatan Pemuda Islam , Penang 14. Forum Umat Islam , Penang 15. Instittut Penyeledikan dan Pengenbangan Syariah Malaysia (ISRA’) 16. Gabungan NGO Islam Pahang (Barakah) 17. Gabungan NGO Islam Kelantan (NGK) 18. Majlis Bertindak Wanita Islam Malaysia 19. Institut Masyarakat Madani 20. Institut Penyelidikan dan Pengemblengan Masyarakat (IMPAK) 21. Forum Komunikasi Masyarakat Indonesia (FORKUMI) 22. Pusat Perkhidmatan Pelarian Rohingya –TERAS 23. Wadah Pencerdesan Umat Kedah (WADAH Kedah) 24. Gerakan Qariah Malaysia 25. Ummah Aid , Malaysia 26. Persatauan Kebajikan Rakyat Desa Malaysia (Rural Citizen)

SUMBER : http://anakfelda09.blogspot.com/

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: